Τι μπορείτε να κάνετε με αντικείμενα που βρίσκονται σπίτι σας για να καταπολεμήσετε τον πονόδοντο.
Τι μπορείτε να κάνετε για να σταματήσετε τον πονόδοντο
Περιλαμβάνουμε προϊόντα που πιστεύουμε ότι είναι χρήσιμα για τους ασθενείς και αναγνώστες μας.
Εάν έχετε πονόδοντο, είναι σημαντικό να καταλάβετε τι προκαλεί την δυσφορίας σας. Από εκεί, μπορείτε να καθορίσετε πώς μπορείτε να ανακουφίσετε καλύτερα κάθε πόνο, πρήξιμο ή άλλα συμπτώματα.
Μια τακτική εφαρμογή στοματικού μπουκώματος με αλμυρό νερό και κρύα συμπίεση με πάγο μπορεί συνήθως να θεραπεύσει τον ερεθισμό, αλλά οι πιο σοβαροί πονόδοντοι ενδέχεται να απαιτούν παρέμβαση από τον οδοντίατρο.
Εάν τα συμπτώματά σας παραμένουν για περισσότερο από μία ή δύο ημέρες, επισκεφθείτε τον οδοντίατρό σας. Μπορούν να παρέχουν οδηγίες για το πώς να ανακουφίσετε τα συμπτώματά σας και να αποτρέψετε μελλοντικό πόνο, καθώς και μεγαλύτερες ζημίες στα δόντια.
Θα πρέπει επίσης να μιλήσετε με τον οδοντίατρό σας προτού χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε από τις ακόλουθες θεραπείες εάν είστε έγκυος, θηλάζετε ή έχετε οποιαδήποτε ιατρική πάθηση που μπορεί να επηρεαστεί από φυτικά συστατικά.
Ξεπλύνετε το στόμα σας με αλατόνερο
Για πολλούς ανθρώπους, το ξέπλυμα με αλατόνερο νερό είναι μια αποτελεσματική θεραπεία πρώτης γραμμής. Το αλμυρό νερό είναι ένα φυσικό απολυμαντικό και μπορεί να βοηθήσει να φύγουν κολλημένα τρόφιμα που μπορεί να κολλήσουν μεταξύ των δοντιών σας.
Αντιμετώπιση πονόδοντου με αλμυρό νερό
Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν την προσέγγιση, ανακατέψτε 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα ποτήρι ζεστό νερό και χρησιμοποιήστε το ως στοματικό διάλυμα.
Ξεπλύνετε με Οξυζενέ
Ένα ξέπλυμα υπεροξειδίου του υδρογόνου (Οξυζενέ) μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου και της φλεγμονής. Εκτός από τη θανάτωση βακτηρίων, το υπεροξείδιο του υδρογόνου μπορεί να μειώσει την πλάκα και να θεραπεύσει τα ούλα που αιμορραγούν.
Βεβαιωθείτε ότι έχετε αραιώσει σωστά το υπεροξείδιο του υδρογόνου. Για να γίνει αυτό, αναμίξτε 3% υπεροξείδιο του υδρογόνου με ίσα μέρη νερού και χρησιμοποιήστε το ως στοματικό διάλυμα. Μην το καταπιείτε.
Πίεση με πάγο
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια συμπίεση πάγο για να ανακουφίσετε τον πόνο που αντιμετωπίζετε, ειδικά αν κάποιο είδος τραύματος έχει προκαλέσει πονόδοντο. Όταν εφαρμόζετε μια κρύα συμπίεση, προκαλεί τη συστολή των αιμοφόρων αγγείων στην περιοχή. Αυτό καθιστά τον πόνο λιγότερο έντονο. Το κρύο μπορεί επίσης να μειώσει τυχόν πρήξιμο και φλεγμονή.
Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν την προσέγγιση, κρατήστε μια σακούλα πάγου τυλιγμένη με πετσέτα στην πληγείσα περιοχή για 10 λεπτά κάθε φορά με κάποιο πανάκι κάτω από τον πάγο. Μπορείτε να το επαναλάβετε κάθε λίγες ώρες.
Σακουλάκια τσαγιού μέντας
Οι φακελάκια τσαγιού μέντας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να μουδιάσουν τον πόνο και να καταπραΰνουν τα ευαίσθητα ούλα.
Για να το κάνετε αυτό, αφήστε το χρησιμοποιημένο φακελάκι τσαγιού να κρυώσει πριν το εφαρμόσετε στην πληγείσα περιοχή. Θα πρέπει να είναι ελαφρώς ζεστό.
Μπορείτε επίσης να ανταλλάξετε προσεγγίσεις και να το χρησιμοποιήσετε για να κρυώσετε, παρά να ζεστάνετε, την περιοχή. Για να το κάνετε αυτό, βάλτε ένα χρησιμοποιημένο φακελάκι τσαγιού στον καταψύκτη για μερικά λεπτά για να το ψύξετε και στη συνέχεια απλώστε το σάκο στο δόντι σας. Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη για την υγεία της μέντας.
Σκόρδο
Για χιλιάδες χρόνια, το σκόρδο αναγνωρίζεται και χρησιμοποιείται για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες. Όχι μόνο μπορεί να σκοτώσει τα επιβλαβή βακτήρια, που προκαλούν οδοντική πλάκα, αλλά μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως ανακουφιστικό.
Για να το χρησιμοποιήσετε, συνθλίψτε ένα γαρίφαλο σκόρδου για να δημιουργήσετε μια πάστα και εφαρμόστε την στην πληγείσα περιοχή. Μπορεί να θέλετε να προσθέσετε λίγο αλάτι. Εναλλακτικά, μπορείτε να μασάτε αργά ένα φύλλο φρέσκο σκόρδο.
Εκχύλισμα βανίλιας
Το εκχύλισμα βανίλιας περιέχει αλκοόλ, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στον μούδιασμα του πόνου. Οι αποδεδειγμένες αντιοξειδωτικές του ιδιότητες το καθιστούν επίσης αποτελεσματικό θεραπευτικό.
Για να το χρησιμοποιήσετε, βάλτε μια μικρή ποσότητα εκχυλίσματος βανίλιας στο δάχτυλό σας ή μια βαμβακερή μπάλα. Εφαρμόστε το απευθείας στην πληγείσα περιοχή μερικές φορές την ημέρα.
Άλλες φυσικές θεραπείες
Μπορείτε να κάνετε τις ακόλουθες θεραπείες στο σπίτι, αλλά ίσως χρειαστεί να προμηθευτείτε τα συστατικά. Όλα τα είδη είναι διαθέσιμα στο τοπικό κατάστημα υγιεινής διατροφής ή στο διαδίκτυο. Το στόμα, τα δόντια και τα ούλα σας είναι πιθανώς ευαίσθητα αυτή τη στιγμή, επομένως είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αγοράσετε αυτά τα συστατικά από έναν αξιόπιστο κατασκευαστή. Αυτό μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο πιθανού ερεθισμού.
Γαρίφαλο
Το γαρίφαλο έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία πονόδοντων καθ ‘όλη τη διάρκεια της οδοντιατρικής ιστορίας, επειδή το λάδι του γαρίφαλου μπορεί αποτελεσματικά να μουδιάσει και να μειώσει τη φλεγμονή. Περιέχει ευγενόλη, η οποία είναι ένα φυσικό αντισηπτικό.
Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν την προσέγγιση, βάλτε μια μικρή ποσότητα λαδιού γαρίφαλου σε ένα βαμβάκι και εφαρμόστε το στην πληγείσα περιοχή. Μπορεί να θέλετε να αραιώσετε το λάδι γαρίφαλου με μερικές σταγόνες λάδι μεταφοράς, όπως ελαιόλαδο ή νερό. Κάνετε αυτό μερικές φορές την ημέρα.
Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια σταγόνα λάδι γαρίφαλου σε ένα μικρό ποτήρι νερό και να κάνετε στοματικό διάλυμα.
Φύλλα Guava
Τα φύλλα Guava έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην επούλωση πληγών. Έχουν επίσης αντιμικροβιακή δράση που μπορεί να βοηθήσει στην στοματική φροντίδα.
Για να το χρησιμοποιήσετε, μασάτε φρέσκα φύλλα Guava ή προσθέστε θρυμματισμένα φύλλα Guava σε βραστό νερό για να κάνετε στοματικό διάλυμα.
Σιτάρι
Το Σιτάρι έχει αμέτρητες θεραπευτικές ιδιότητες και μπορεί να λειτουργήσει για να θεραπεύσει το σώμα σας από το εσωτερικό εάν φαγωθεί. Μπορεί να ανακουφίσει τη φλεγμονή στο στόμα σας και να αποτρέψει λοιμώξεις. Η υψηλή περιεκτικότητα σε χλωροφύλλη μπορεί επίσης να καταπολεμήσει τα βακτήρια.
Για να το χρησιμοποιήσετε, απλώς χρησιμοποιήστε χυμό σιταριού ως στοματικό διάλυμα.
Θυμάρι
Το θυμάρι έχει επίσης ισχυρές αντιβακτηριακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. που μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία των πονόδοντων.
Για να το χρησιμοποιήσετε, βάλτε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο θυμαριού και μερικές σταγόνες νερό σε μια βαμβακερή μπάλα. Αφού αραιώσετε το λάδι με το νερό, απλώστε το στην πληγείσα περιοχή.
Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια σταγόνα λάδι σε ένα μικρό ποτήρι νερό και να κάνετε στοματικό διάλυμα. Πότε να δείτε τον οδοντίατρό σας
Εάν ο πονόδοντός σας είναι σοβαρός ή είναι αποτέλεσμα σοβαρότερης ιατρικής κατάστασης, πρέπει να επισκεφτείτε τον οδοντίατρό σας ώστε να μπορείτε να το αντιμετωπίσετε σωστά. Πολλοί πονόδοντοι θα απαιτήσουν ιατρική βοήθεια. Ένα αναλγητικό όπως η ιβουπροφαίνη θα μπορούσε να βοηθήσει μέχρι να δείτε έναν οδοντίατρο.
Θα πρέπει επίσης να δείτε τον οδοντίατρό σας εάν εμφανίσετε οποιοδήποτε από τα ακόλουθα συμπτώματα:
- Πυρετός
- δυσκολία στην αναπνοή ή στην κατάποση
- γενικός πόνος που διαρκεί περισσότερο από μία ή δύο ημέρες
- πρήξιμο
- πόνος όταν δαγκώνετε
- ασυνήθιστα κόκκινα ούλα
- δυσάρεστη γεύση ή πύον
Βάλτε τσίχλα πάνω στο σπασμένο δόντι
Αν έσπασε ένα σφράγισμα ή ράγισε ένα δόντι, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να καλύψετε το σημείο με μία μασημένη τσίχλα χωρίς ζάχαρη και αν γίνεται να περιέχει ξυλιτόλη. Μην φάτε τίποτα άλλο πηγαίνετε στον οδοντίατρο σας.
Μία Απάντηση
Πολυ καλες οι συμβουλες σας και πραγματικα χρησιμες.Οντως λειτουργουν θαυμασια.Ευχαριστω πολυ.