ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Μερικές οδοντοστοιχίες άνω και κάτω γνάθου
Home » Μερικές οδοντοστοιχίες άνω και κάτω γνάθου
Home » Μερικές οδοντοστοιχίες άνω και κάτω γνάθου
Home » Μερικές οδοντοστοιχίες άνω και κάτω γνάθου
Όταν υπάρχει έλλειψη αρκετών δοντιών στο στόμα του ασθενή, δεν του επιτρέπουν την σωστή λειτουργία της μάσησης, ομιλίας και αισθητικής, γιατί υπάρχουν αρκετά κενά στο στόμα.
Τα δόντια που έχουν απομείνει στο στόμα του ασθενή δεν είναι αρκετά για να ενωθούν με ακίνητες προσθετικές εργασίες (γέφυρες),τότε η καλύτερη λύση είναι η μερική οδοντοστοιχία άνω ή κάτω γνάθου, ακόμη και στις δύο γνάθους ταυτόχρονα.
Το γνωστό στο ευρύ κοινό ως “μηχανάκι”, η μερική οδοντοστοιχία είναι μια κινητή προσθετική κατασκευή που χρησιμοποιείται όταν υπάρχει έλλειψη αρκετών δοντιών στο στόμα, άλλα όχι όλων. Η μερική οδοντοστοιχία αντικαθιστά τα ελλείποντα δόντια, ως εναλλακτική λύση από τις οδοντικές γέφυρες και τα οδοντικά εμφυτεύματα.
Εδώ μπορείτε να δείτε φωτογραφίες Μερικών Οδοντοστοιχιών.
Αυτά μπορεί να αποτελούνται από ακρυλικό, μέταλλο ή συνδυασμό και των δύο υλικών.
Είναι δύο τα πιο συνηθισμένα υλικά, η πορσελάνη και η ακρυλική ρητίνη.
Για μια μερική οδοντοστοιχία η οποία θα είναι αισθητικά και λειτουργικά άρτια,
θ’ απαιτηθεί μια σειρά από συνεδρίες, καθώς και η πλήρης συνεργασία οδοντιάτρου- ασθενή.
Παίρνονται τα αποτυπώματα από την αντίστοιχη γνάθο και τα στέλνουμε στον οδοντοτεχνίτη ο οποίος θα κατασκευάσει τ’ ατομικά δισκάρια για την προετοιμασία των τελικών αποτυπωμάτων τα οποία είναι μοναδικά για κάθε ασθενή
Πάνω στα ατομικά δισκάρια παίρνονται τα τελικά αποτυπώματα για να κατασκευαστεί η μερική οδοντοστοιχία.
Ο οδοντοτεχνίτης έχει προετοιμάσει την βάση της οδοντοστοιχίας και πάνω σε αυτήν έχει προσθέσει κερί στην θέση των δοντιών, αντί για δόντια.
Πάνω σε αυτήν κάνουμε τις μετρήσεις μας για την εφαρμογή το αισθητικό και λειτουργικό μέρος της εργασίας.
Σε αυτή την πρόβα αντί για κερί έχουμε δόντια, δοκιμάζουμε λοιπόν την εφαρμογή το αισθητικό και λειτουργικό κομμάτι και αν όλα είναι σωστά το στέλνουμε στον οδοντοτεχνίτη που μας ετοιμάζει την τελική οδοντοστοιχία.
Η μερική οδοντοστοιχία είναι έτοιμη.
Την δοκιμάζει ο ασθενής για να δει αν η εφαρμογή της τον βολεύει. Εφόσον ο ασθενής αισθάνεται άνετα με την μερική οδοντοστοιχία του τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά μπορεί να φύγει φορώντας την στο στόμα του για να αρχίσει να την συνηθίζει.
Κατά τις πρώτες μέρες εφαρμογής της μερικής οδοντοστοιχίας ο ασθενής θα πρέπει να την έχει όσο το δυνατόν περισσότερες ώρες στο στόμα του, για να μπορέσει να συνηθίσει την ομιλία, την μάσηση της τροφής και γενικότερα τις καθημερινές κινήσεις που χρειάζεται να κάνει.
Με το πέρασμα ενός μικρού χρονικού διαστήματος θα έχει συνηθίσει πλήρως την καινούργια οδοντοστοιχία του και δεν θα έχει κανένα πρόβλημα κατά την χρήση της.
Ο ασθενής θα μπορεί επιτελούς να χαμογελάσει έπειτα από αυτήν την ένεση αυτοπεποίθησης, θα μπορεί να τρώει, να αρθρώνει σωστά κατά την ομιλία του, να μην καλύπτει το στόμα του όταν χαμογελάει, επειδή δεν θα αισθάνεται άσχημα πλέον για την κατάσταση του στόματός του.
Κάθε 2-3 χρόνια θα χρειαστεί να έρχεται ο ασθενής στον οδοντίατρο να δει αν όλα είναι εντάξει,λόγο του ότι αλλάζουν τα οστά των γνάθων, μερικές φορές μπορεί να αισθανθεί από μόνος του μια αλλαγή στην εφαρμογή της οδοντοστοιχίας μέσα στο στόμα του, κάτι το οποίο είναι απολύτως φυσιολογικό όπως αναφέραμε και πιο πάνω.
Αν χρειαστούν μερικές μετατροπές τότε θα πρέπει να γίνει αναγόμωση της οδοντοστοιχίας, όπου προσθέτουμε ή αφαιρούμε μέρος από την οδοντοστοιχία έτσι ώστε να εφάπτεται τέλεια με τα μαλακά μόρια της γνάθου.
To website μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Επιλέγοντας την Αποδοχή Όλων θα χρησιμοποιηθούν όλα τα cookies του website.